"ROZKVÉTÁNÍ V TĚLE" rodinné konstelace a pohyby duše 9.-10.6. Praha

09.06.2012 09:30

 

ROZKVÉTÁNÍ V TĚLE

rodinné konstelace a pohyby duše

 

9. - 10. června 2012
 

Sexualita -  Živost - Hojnost - Intenzita - Extáze - Bohatství - Radost Síla - Blaženost - Láska - Přirozenost - Proudění - Krása - Užívání si - Naplnění - Vášeň - Nespoutanost
 

Nic z toho není možné bez přijetí svého těla a všeho co souvisí s ním a se Životem tady na Zemi. Teprve když své tělo skutečně obydlíme, začneme sebe v něm prožívat a projevovat, rozkvete květ Ducha naplno a svět se promění v kvetoucí voňavou zahradu neomezených možností!

 

Stavění konstelací na individuální témata účastníků

Rozpohybování, rozproudění a proměna těla tancem, vědomým dotykem, pozorností

Možnosti další tvořivosti, konstelačních cvičení, meditace… podle počtu účastníků a dynamiky skupiny
 

Lektorka:   Mgr. Ida Sára Keltnerová

Kdy:  sobota 9:30 - 18:30 hod, neděle 9:30 - 17:00 hod

Cena:  1 500,- Kč (místo na semináři je rezervováno po zaplacení zálohy 500,- Kč)

Kde:   Angel´s studio, Wenzigova 5, Praha 2 (na Facebooku pod Angels Studio Prague)

Přihlášky, dotazy:  idakeltnerova@seznam.cz, tel.: 777 608 217

při přihlašování e-mailem napište prosím: jméno a příjmení, bydliště, telefon, jestli máte zájem o svou konstelaci


Budeme společně hledat odpovědi na naše otázky, rozkrývat témata, která v sobě přineseme, budeme se proměňovat do rozkvétání…
…krok za krokem, postupně a jemně…
…v konstelacích i v pohybu, tanci, kreslení, tvořivosti…


Neznám dopředu odpovědi, nevím co nám společný čas přinese a jakým způsobem ho naplníme. Zkoumám, ptám se, objevuji…
To, co vím jistě je, že jsem tady, jsem připravená pro další dobro-družné kroky na Cestě a chci rozkvétat v těle a vonět… Tak to je…

A jak je to ve vás?


Otázky k zamyšlení:
- Jak bezpečně a příjemně se cítíte v kontaktu s druhými lidmi?
- Jak moc vnímáte a cítíte své tělo jako chrám Ducha, Světla, Srdce?
- Jak moc vnímáte své tělo jako dar?
- Jak moc své tělo milujete, jak o něj pečujete?
- Jak se cítíte ve věcech a tématech spojených s tělem a lidstvím jako jsou vztahy, rodina, sexualita, ženství, mužství, peníze, práce, nemoci, bolest, láska, emoce...?
- Jak moc si dovolujete i pře své tělo projevovat svou skutečnou podstatu, to krásné a zářící Já Jsem, kterým jste?
- Kdo vlastně v těle rozkvétá? Kdo ho oživuje? Kdo jím hýbe?

 

K semináři "Jemnost a něha srdcí" jsem napsala, že je třeba mít odvahu troufnout si na skutečnou jemnost, jak je napsáno ve sloganu v reklamě na čokoládu Milka.
Tak jak plyne energie před tímto seminářem, který souvisí s bytím v těle tady na Zemi, tak mi přichází, že tady je potřeba rovněž velké odvahy a také rozhodnosti. Bez rozhodnutí pro bytí tady a teď v těle a skutečně objevovat co to znamená, co znamená být člověk, žena, muž, to prostě nepůjde.

A slovo ROZKVĚT znamená třeba i to, ukázat světu svou krásu, plnost, svou velikost. Postupně odloupnout obranné mechanismy a slupky, které nás do určité doby chrání, jako tvořící se křehké okvětní lístky chrání obal poupěte, ale od určité chvíle nás začnou omezovat a oddělovat od ostatních, světa... Jednoho dne poupě praskne a rozvine něžné a barevné plátky květu, začne vonět do světa a říká: jsem tady a dělá mi radost kvést, neschovávám se, ukazuji se ve své plnosti, sdílím sebe se světem, naplňuji svůj úkol tady na Zemi, je tak přirozené kvést! Můžete taky!

V našem životě se ale mohlo stát mnoho událostí, které nás bolely, které pro nás byly šokem, zklamáním, které nás zranily a my jsme se v reakci na ně uzavřeli, schovali, rozhodli jsme se třeba necítít a neprožívat v těle nejen bolest ale ani radost, nebo jsme se rozhodli, že všem ukážeme jak moc nás svět, rodiče apod. zranili a tak budeme v roli oběti nebo naopak ve vzdoru a boji se všemi a vším, dokonce i se Životem, Univerzem. Takové události se mohly dít i v životech našich předků a my opakujeme jejich vnitřní postoje a přesvědčení.

Třeba jsme od mala slýchali nebo cítili v energii našich rodičů, prarodičů atd., že život je těžký, že život tady na Zemi je dřina, že je lepší nikomu nevěřit, protože život je boj a všichni myslí jen na sebe, že všechno je potřeba si zasloužit, život je práce a radosti je málo atd. Podle tohoto jsme si pak utvářeli názor na sebe, na svět a na Život. Ke svým ochranným obalům poupěte jsme si přibrali ještě spoustu dalších vrstev, nálepek, až jsme se celí zamotali. Zářící plné duše se čím dál víc schovávaly, choulily do sebe, zavíraly, těla tuhla a stávala se méně a méně prostupná pro energii Lásky, Světla, Srdce...a kolikrát už zapomněly, že jsou vlastně poupata, která mohou rozkvést a vonět, rozpomenout se na to, že jsou květinami, že poupětem byly jen na chvíli.
Takto zamotaným a svázaným v obalech se nám potom těžko s radostí a vášní žije v takovém tuhém a neprostupném, neproudícím těle, to se pak těžko prožívá hojnost a lehkost, když jsme naplněni nedůvěrou ke všem a všemu, to se pak těžko hýbe a něco v životě mění, tvoří, když ani necítíme své tělo, srdce, sebe...
Spousta z nás si pak řekne, že je lepší tady nebýt, hledáme různé způsoby úniku od reality, nechceme s tím ošklivým světem a tělem mít nic společného, necítíme se dobře na svém místě tak jak jsme, nebo dokonce rezignujeme a vzdáme to, řekneme si, že to nemá smysl o cokoli se snažit. Jenže za nějakou dobu zjistíme, že jsme stejně ničemu neutekli a že nám útíkání nijak nepomohlo. Nezbyde nic jiného, než se ke všemu postavit čelem a srdcem:-)

Toto je jen několik příkladů, které znám buď ze svého Života, své Cesty nebo jsou to vzorce, které se často objevují v konstelacích. Celé toto téma můžeme společně dále prozkoumávat a v sobě proměňovat a na to se velmi těším, protože to stojí za to!

V každém případě jsme to my, kteří se teď můžeme rozhodnout pro změnu ve svém současném životě, můžeme se rozhodnout nelpět na starých křivdách, uvidět je, přiznat bolest nebo smutek, vztek atd. a v úctě k tomu všemu jít dál, nedržet se minulosti a být ochotni být tady nově, jinak.

V tomto nám pomáhají rodinné konstelace a pohyby duše, kde je možné uvidět všechny tyto vzorce, vlivy, které jsou uložené často velmi hluboko na nevědomé úrovni, běžně na ně nevidíme a nemůžeme proto přijít na to, proč se nám v životě něco děje tak jak se děje, proč se něco neustále opakuje, proč něco děláme, i když víme, že by to mělo být jinak, ale nemáme sílu, vůli to změnit. Uvidět, v lásce a úctě přijmout, proměnit...

 

Vítána jsou jakákoli témata účastníků, nemusí se tedy týkat jen vypsaného tématu. Každý účastník bude mít prostor pro svou konstelaci, pokud o ni bude mít zájem. Je možné zúčastnit se semináře i bez záměru postavení konstelace na své vlastní téma. Velkým přínosem je již samotné bytí v kruhu a také v rolích zástupců. V rámci tohoto semináře bude prostor i na pohyb a tanec právě pro rozhýbání zatuhlých a neproudících míst v těle, což pak pomáhá i práci na dalších úrovních v rámci konstelací, vše se snáze rozproudí a rozhýbe...